Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Töltött burgonya gombás mártással

4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6 db nagyobb burgonya
  • 30 dkg darált csirkehús
  • 30 dkg gomba (nálam galambica)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 dl étolaj
  • 2 dl tejszín
  • 2 dkg liszt
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • őrölt fehérbors
  • 1 kockasajt

Elkészítés

    Elkészítés: A burgonyát alaposan megmossuk, megfőzzük, megtisztítjuk, zöldségvájóval kifúrjuk.

    A finomra vágott vöröshagymát előhevített olajon megpirítjuk,
    hozzáadjuk a darált húst, megsózzuk. Rövid ideig együtt tovább pirítjuk, majd betöltjük a burgonyákba. A maradék burgonyát 1 db kockasajttal összekeverjük, és a tölteléket befedjük.

    Kevés kis olajjal kikenjük a tepsit, belerakosgatjuk a töltött burgonyákat, kevés húsleveslét öntünk alá. A sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

    A mártáshoz a megtisztított, alaposan megmosott, szeletekre vágott gombát kevés előhevített olajon megfonnyasztjuk, meghintjük kevés liszttel, és felengedjük a tejszínnel. Lassú tűzön kiforraljuk. Friss vágott petrezselyemzölddel, kevés sóval, őrölt fehérborssal ízesítjük. Mártás sűrűségűre beforraljuk.

    Tálaláskor a töltött, sült burgonyák köré öntjük a gombás mártást.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin