A szikkadt zsemléket tejbe áztatjuk. Az egyik tojást keményre főzzük. Meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Sóval, borssal ízesítjük és megpároljuk. A borjúszegyből óvatosan eltávolítjuk a csontokat, majd éles késsel középen, a két húsréteg között felszúrjuk. A zsemléket kinyomkodjuk, majd összegyúrjuk a vajjal, a nyers és a kemény tojással. Végül belegyúrjuk a hagymás gombát. Frissen vágott petrezselyemmel fűszerezzük. A tölteléket a borjúszegybe nyomkodjuk, a nyílást fehér cérnával összevarrjuk vagy hústűvel megtűzzük. A húst kívül besózzuk. Tepsibe helyezzük és 1 dl vizet öntünk alá. A kisülő pecsenyelével gyakran öntözgetve 1-1,5 órát sütjük. Párolt zöldkörettel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre