Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött avokádó

MME MME
3/5
15 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

A tojássárgáját simára keverjük. Az olajat először cseppenként, majd vékony sugárban, apránként, kevergetve beleöntjük. A porcukrot és a mustárt a puhavaj-állagú krémhez adjuk, sóval, citromlével ízesítjük, majd belefogatjuk az olajbogyót. Olyan avokádót vásároljunk, amelyiknek a héja rugalmas, kissé be lehet nyomni, de ne legyen túl puha. Közvetlenül tálalás előtt hosszában félbevágjuk, a magot kiemeljük, és a mártást az üregbe halmozzuk. Azonnal tálaljuk, mert ha az avokádó áll, megfeketedhet. Pirított kenyérrel kínáljuk.

Megjegyzés

Jó tudni!
hogy ma már egyre többen kedvelik az avokádót. Jellegzetes ízét jól kiemeli a vaj.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss