Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Töltött alma

default user icon

Hozzávalók

  • 2,5 ek mandulabél
  • 1/2 csésze aszalt sárgabarack
  • 2 ek méz
  • 4 ek zabpehely
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • 4 db alma (nagyobb)

Elkészítés

    1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy éles késsel durvára vágjuk a mandulát és az aszalt sárgabarackot.
    2. Egy lábasban elkezdjük melegíteni a mézet. Belekeverjük a zabpelyhet, és kis lángon 2 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről. Hagyjuk kihűlni, és összekeverjük az apróra vágott mandulával és a megmosott, apróra vágott aszalt barackkal. Hozzáadjuk az őrölt gyömbért is.
    3. Félbevágjuk az almákat, a belsejüket kikaparjuk. Megtöltjük a mézes-zabpelyhes keverékkel, majd az almákat egy tepsibe tesszük. Annyi vizet öntünk a tepsibe, hogy az almák egyharmadáig érjen. A gyümölcsöket 40 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. Egy kevés mézzel meglocsolva kínáljuk.

    ARANYALMA>>> 

    ALMÁS-KRÉMSAJTOS PITE>>> 

    ALMÁS RÉTES MUFFIN>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin