Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött alma

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy éles késsel durvára vágjuk a mandulát és az aszalt sárgabarackot.
  2. Egy lábasban elkezdjük melegíteni a mézet. Belekeverjük a zabpelyhet, és kis lángon 2 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről. Hagyjuk kihűlni, és összekeverjük az apróra vágott mandulával és a megmosott, apróra vágott aszalt barackkal. Hozzáadjuk az őrölt gyömbért is.
  3. Félbevágjuk az almákat, a belsejüket kikaparjuk. Megtöltjük a mézes-zabpelyhes keverékkel, majd az almákat egy tepsibe tesszük. Annyi vizet öntünk a tepsibe, hogy az almák egyharmadáig érjen. A gyümölcsöket 40 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. Egy kevés mézzel meglocsolva kínáljuk.

ARANYALMA>>> 

ALMÁS-KRÉMSAJTOS PITE>>> 

ALMÁS RÉTES MUFFIN>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss