Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött alma pongyolában

MME MME
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A pongyolához:
  • 12 dkg finomliszt
  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg túró
  • 1 kávéskanál kristálycukor
  • A töltelékhez:
  • 4 szép alma
  • 5 dkg mandula
  • 5 dkg mazsola
  • 2 evőkanál porcukor
  • kevés törött fahéj
  • A tetejére:
  • porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A lisztből, a vajból, a túróból sóval és cukorral tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, és 4 darab kb. 10x10 cm-es lapot vágunk belőle.

Az almát meghámozzuk, magházát kiszedjük, és a helyére töltjük a gorombára vágott mandulával, mazsolával összekevert fahéjas cukrot. A magház helyére tehetünk savanykás lekvárt is.

A megtöltött almát a tésztalapra helyezzük, és a tészta 4 csücskét összenyomkodjuk. Előmelegített sütőben megsütjük, a tetejét pedig meghintjük porcukorral.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss