Keress receptre vagy hozzávalóra

Töltött alma II.

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 nagy, savanykás alma
  • 20 dkg darált dió
  • 1 marék dióbél
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál méz
  • fahéj vagy mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint

Elkészítés

    Elkészítés: Az almákat megmossuk, tetejüket levágjuk, karalábévájóval óvatosan kivájjuk a magházat.

    A tejszínt a darált dióval és a mézzel összekeverjük, összeforraljuk, majd az almákba töltjük, tetejüket visszahelyezzük. Jénaiba tesszük, kis vizet öntünk alá.

    Előmelegített 180 fokos sütőben puhulásig sütjük.

    Közben a maréknyi dióbelet száraz serpenyőben megpirítjuk.

    A sült töltött almát a pirított dióval és mézzel meglocsolva tálaljuk.

Megjegyzés

Lajos Mari receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin