Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Töltött afrikai harcsa

default user icon
Töltött afrikai harcsa

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 70 dkg harcsafilé
  • 1 db zsemle
  • 1 db tojás
  • 15 dkg tenger gyümölcsei
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • fokhagyma
  • őrölt bors
  • hal fűszerkeverék
  • 40 dkg burgonya
  • ½ csokor petrezselyemzöld
  • 5 dkg fokhagyma
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

    Elkészítés: A beáztatott zsemléhez apró rákot, kagylót, felütött tojást, apróra vágott petrezselyemzöldet, fehérborsot, sót teszünk, és jól összekeverjük.

    A halszeleteket felszúrjuk, s ezzel a töltelékkel betöltjük. A töltött szeleteket megszórjuk hal fűszerkeverékkel. Morzsába mártjuk, és forró olívaolajban mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

    A körethez vajban apróra vágott fokhagymát és petrezselyemzöldet megfuttatunk. Rátesszük a főtt hordóburgonyát, s átforgatjuk.

    A raguhoz olívaolajon a finomra vágott petrezselyemzöldet, fokhagymát, rákot, kagylót áthevítjük.

    A petrezselymes burgonyát felrakjuk a tálra. Mellé tesszük a töltött harcsaszeleteket, melynek tetejére gazdagon ráhalmozzuk a ragut. Tülbe kötött citromot kínálunk hozzá. Paradicsomrózsával és salátalevéllel megdíszítjük.

Megjegyzés

Laci bácsi receptje

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin