Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltike Katimama-módra

MME MME
4 4.5/5
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Keverőtálba tesszük a darált húst, hozzaadjuk a nyers rizst, az apróra vágott vörös- és fokhagymát, beleütjük a tojást, beleszórjuk az apróra vágott kaprot, a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, és a végén összegyúrjuk az egészet. Ezt a tölteléket gyengén ecetes vízzel leforrázott szőlőlevelekbe tekerjük, a levelek végeit betömködjük, és a batyukat belerakosgatjuk egy megfelelő lábasba. Köze szórjuk az egrest, felöntjük vízzel, készre főzzük. Lisztes-tejfölös habarással besűrítjük és tálaljuk.

Megjegyzés

Kanadából küldöm ennek a régi, de már a saját szám íze szerint módosított balkáni egytálételnek a receptjét. Egyéni ötlet benne az egres (nálunk otthon, Újvidéken büszkének neveztük). Óvatosan adagoljuk, nehogy túlsavanyítsuk vele főztünket! Az édesszájúak meg is cukrozhatják kissé. - MME

Ezek is érdekelhetnek