Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tökpörkölt gombával

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg spárgatök
  • 10-15 dkg fehér csiperkegomba
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • frissen tört bors
  • pirospaprika
  • 1 db pirospaprika
  • 1 db zöldpaprika

Elkészítés

    Elkészítés: A tököt hámozás után hosszában félbevágjuk, belsejét maggal együtt kikaparjuk. Hasábokra, majd kockára vágjuk.

    Forró zsiradékon a hagymát aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a tököt, 2-3 perccel később a megtisztított és negyedelt gombát, és állandó kevergetés mellett együtt pirítjuk mindaddig, míg a levét elfővi. Szórjuk meg őrölt pirospaprikával, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, paradicsomot, szeletelt zöldpaprikát, sózzuk, borsozzuk, és kevés vizet aláöntve pároljuk puhára.

Megjegyzés

Egytálételként is kitűnő, könnyű, nyári étel, de készíthetjük felvert tojással is, vagy főételként körettel, natúr vagy sült hússal. Pl. rizsköret plusz egy szelet hús. Készíthetjük cukkiniből, vagy vegyesen is.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin