Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tökpite pekándióval

default user icon
MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • 1 csomag omlós tészta
  • szárazbab a vaksütéshez
  • A töltelékhez:
  • 45 dkg sütőtök
  • 2 db tojássárgája
  • 6 dkg nádcukor
  • 1,2 dl tejszín
  • 2 ek méz
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 1/2 tk őrölt szerecsendió
  • 1/2 tk vaníliaaroma
  • A díszítéshez:
  • 6 ek méz
  • 7,5 dkg felezett pekándió
  • 1 ek porcukor

Elkészítés

  1. A megtisztított, felkockázott sütőtököt tepsibe tesszük, és 200 fokos sütőben 40 percig sütjük. A tésztát piteformába simítjuk úgy, hogy pereme is legyen. A hűtőbe tesszük 15 percre.
  2. Sütőpapírt terítünk rá, beleöntjük a szárazbabot, majd 200 fokos sütőben 15 percig sütjük. Eltávolítjuk a papírt és a babot, majd a tésztát további 5 percig sütjük. 160 fokra mérsékeljük a hőt.
  3. A töltelékhez burgonyanyomóval összenyomjuk a sütőtököt. Hozzáadjuk a tojássárgájákat, a cukrot és a tejszínt, majd simára keverjük. Végül hozzáforgatjuk a mézet, a fűszereket és az aromát is. A tölteléket az elősütött tésztára simítjuk, és további 60 percig sütjük.
  4. A díszítéshez megmelegítjük a mézet és a pekándiót, majd a tortára öntjük. További 10 percig sütjük, majd kivesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss