A megtisztított, felkockázott sütőtököt tepsibe tesszük, és 200 fokos sütőben 40 percig sütjük. A tésztát piteformába simítjuk úgy, hogy pereme is legyen. A hűtőbe tesszük 15 percre.
Sütőpapírt terítünk rá, beleöntjük a szárazbabot, majd 200 fokos sütőben 15 percig sütjük. Eltávolítjuk a papírt és a babot, majd a tésztát további 5 percig sütjük. 160 fokra mérsékeljük a hőt.
A töltelékhez burgonyanyomóval összenyomjuk a sütőtököt. Hozzáadjuk a tojássárgájákat, a cukrot és a tejszínt, majd simára keverjük. Végül hozzáforgatjuk a mézet, a fűszereket és az aromát is. A tölteléket az elősütött tésztára simítjuk, és további 60 percig sütjük.
A díszítéshez megmelegítjük a mézet és a pekándiót, majd a tortára öntjük. További 10 percig sütjük, majd kivesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.