Elkészítés: A felhevített olajban a kisujjnyira darabolt sonkát átpirítjuk a tökmaggal, szűrőkanállal kivesszük és félretesszük.
A visszamaradt zsiradékban előbb megdinszteljük az aprított vöröshagymát, a fokhagymát, hozzáadjuk a kb. 1x1 cm-es kockára aprított sütőtököt, és sóval, borssal, szerecsendióval saját levében puhára pároljuk. Villával összetörjük, a tejszínnel és a vajjal összeforraljuk, szükség szerint utána ízesítjük.
Közben a tésztát kifőzzük, leszűrjük, a mártásba forgatjuk.
A tésztát tányérokba szedjük, meghintjük a félretett pirított sonkával és tökmaggal, valamint reszelt parmezánnal megszórjuk, és frissen tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre