Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tökös penne pirított sonkával és tökmaggal

45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A felhevített olajban a kisujjnyira darabolt sonkát átpirítjuk a tökmaggal, szűrőkanállal kivesszük és félretesszük.

A visszamaradt zsiradékban előbb megdinszteljük az aprított vöröshagymát, a fokhagymát, hozzáadjuk a kb. 1x1 cm-es kockára aprított sütőtököt, és sóval, borssal, szerecsendióval saját levében puhára pároljuk. Villával összetörjük, a tejszínnel és a vajjal összeforraljuk, szükség szerint utána ízesítjük.

Közben a tésztát kifőzzük, leszűrjük, a mártásba forgatjuk.

A tésztát tányérokba szedjük, meghintjük a félretett pirított sonkával és tökmaggal, valamint reszelt parmezánnal megszórjuk, és frissen tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss