Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tökös-mákos rétes pofonegyszerűen

Hozzávalók

  • 5 dkg vaj
  • 2 csomag konyhakész réteslap (2x3)
  • porcukor (a szóráshoz)
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg főzőtök (gyalult)
  • 1/2 mk só
  • 8 dkg mazsola
  • 1 db citrom (leve és reszelt héja)
  • 12 dkg darált mák
  • 8 dkg porcukor
  • 1/2 mk fahéj (őrölt)
  • A réteslapra:
  • vaj (olvasztott)
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

    1. A töltelékhez a legyalult tököt fél órára besózzuk. A mazsolát beáztatjuk langyos vízbe. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk, átszűrjük.
    2. A mákot összekeverjük a porcukorral, az őrölt fahéjjal, a citrom héjával és levének a felével, a leszűrt mazsolával, majd a jól kinyomkodott tököt is hozzádolgozzuk.
    3. 3 réteslapot benedvesített konyharuhára fektetünk, a 2 alsó lapot egyenként megpöttyözzük olvasztott vajjal, a legfelső lapot vékonyan megkenjük az olvasztott vajjal. A széleken 3-3 cm-t üresen hagyva, vekonyan megszórjuk a felső lapot zsemlemorzsával, majd ráhalmozzuk a töltelék felét. Felhajtjuk a töltelékre a rövidebb tésztaszéleket, és a konyharuha segítségével szorosan feltekerjük.
    4. Hajtott oldalával lefelé óvatosan egy sütőpapírral bélelt tepsire emeljük a rétest, azonnal megkenjük olvasztott vajjal. A fenti módon elkészítjük a másik rétest is, majd 200 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk langymelegre hűlni. 4-5 cm széles, kissé rézsútos szeletekre vágjuk, porcukorral megszórva kínáljuk.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN IS! >>> 

    SÜTŐTÖKÖS-MÁKOS LUSTA ASSZONY RÉTES>>> 

    TÖKÖS-MÁKOS PITE>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin