A tészta hozzávalóit összegyúrjuk egy robotgéppel, majd folpackba csomagoljuk, és a hűtőszekrénybe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.
A sütőtök húsát lereszeljük, és a cukorral addig pároljuk, amíg elfő a leve, majd reszelt gyömbérrel, fahéjjal és vaníliamaggal ízesítjük, végül lehűtjük. A tejet a cukrokkal felforraljuk, majd annyit öntünk a mákra, hogy sűrű maradjon. Sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját.
A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felét kinyújtjuk, és egy kivajazott kiliszttel tepsibe (20x30 cm) nyomkodjuk, majd szurkáljuk meg villával. Rákenjük el a mákos, majd a tökös tölteléket, és megszórjuk kekszmorzsával a tetejét.
Kinyújtjuk a megmaradt tésztát is, és a tökös rétegre borítjuk. Villával megszurkáljuk a tetejét, majd beirdaljuk keresztben és hosszában, ahogy a pitéknél szokás. Előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva, kockákra vágva tálaljuk.