Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tökös lecsó majorannával

default user icon

Hozzávalók

  • 2 ek olaj
  • 2 fej vöröshagyma (közepes)
  • 1 tk őrölt fűszerpaprika
  • 30 dkg lecsópaprika
  • 30 dkg főzőtök vagy cukkini
  • 20 dkg paradicsom
  • 1 kis marék friss majorannalevél
  • bors

Elkészítés

    1. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és megfonnyasztjuk rajta az apróra vágott hagymát. Amikor már üveges, lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával és elkeverjük.
    2. Ezután visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és a nagyobb kockákra vágott tököt, kb. 5 percig főzzük, majd, ha kissé összeesett, hozzáadjuk a darabolt paradicsom ot is.
    3. Friss majorannával fűszerezzük, megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint. Közepes lángon, időnként megkeverve addig főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek, de még kellemesen haraphatóak.

      Még több lecsórecept >>> 

      Shakshuka videón >>> 

      Nyári ételek >>> 

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin