Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tökös lecsó majorannával

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és megfonnyasztjuk rajta az apróra vágott hagymát. Amikor már üveges, lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával és elkeverjük.
  2. Ezután visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és a nagyobb kockákra vágott tököt, kb. 5 percig főzzük, majd, ha kissé összeesett, hozzáadjuk a darabolt paradicsomot is.
  3. Friss majorannával fűszerezzük, megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint. Közepes lángon, időnként megkeverve addig főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek, de még kellemesen haraphatóak.

    Még több lecsórecept >>> 

    Shakshuka videón >>> 

    Nyári ételek >>> 

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss