Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tökös kis falatok

MME MME
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A zsemléket tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A visszamaradt tejet leszűrjük.

A zsemlét összekeverjük a darált csirkemellel és a finomra vágott petrezselyemmel, 1 dl tejszínnel, a
tojással, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. (Ha túl lágynak éreznénk a tölteléket, adjunk hozzá kevés zsemlemorzsát).

A tököket meghámozzuk, kettévágjuk, és kanállal kivájjuk a magházukat. Megtöltjük a csirkés masszával.

Tepsibe tesszük, lefedjük alufóliával, és 160 fokra előmelegített sütőben 40 percig pároljuk.

A héját és a kivájt megházát kevés vajon megpároljuk, sóval és fehérborssal fűszerezzük. Felöntjük a leszűrt tejjel és a maradék tejszínnel,
valamint 2 dl húslével. 10 percig főzzük, leszűrjük, és mártásként a töltött tök mellé kínáljuk.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss