Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tökös-gombás lasagne

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 csomag 40 dkg-os lasagne-lap
  • 1 kg csiperkegomba
  • 2 kisebb tök (összesen kb. 1 kg)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 kanál olaj
  • 1 csokor zöldpetrezselyem
  • bors
  • A besamelhez:
  • 2 kanál vaj
  • 1,5 kanál liszt
  • 6 dl tej
  • bors
  • csipet szerecsendió
  • Az összeállításhoz:
  • 30 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A lasagne-lapokat sós, lobogó vízben félpuhára főzzük (kb. 5 perc), óvatosan leszűrjük, és vékonyan olajozott tálcára szedjük, vigyázva, hogy ne ragadjanak össze.

    Közben a hagymát üvegesre dinszteljük 3 kanál olajban, majd rádobjuk és tövább dinszteljük a felaprított gombával és felszeletelt tökkel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az aprított petrezselyemzölddel. Amikor még roppanós a zöldség, de elfőtte már a levét, félrehúzzuk a tűzről a serpenyőt.

    A besamelhez felmelegítjük a vajat, megszórjuk a liszttel, habzásig hevítjük, és apránként, folytonos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet.
    Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük.

    Tűzálló tál alját vékonyan kiolajozunk, beterítünk egy sor főtt tésztát, rákenjük a gombás-tökös töltelék felét, és bőven meglocsoljuk besamelmártással, majd megszórjuk a reszelt sajt 1/3-ával. Újból lap, töltelék, mártás, sajt, majd végezetül lap, mártás és bőven sajt következik.

    Forró sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin