Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Tökös burgonyafánk

default user icon

Hozzávalók

  • A burgonyafánkhoz:
  • 15 dkg sült sütőtök
  • 15 dkg főtt burgonya
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 10 dkg zabliszt
  • 1,5 dkg só
  • 1/2 dkg őrölt bors
  • őrölt szerecsendió
  • 1,5 dkg vaj
  • 3 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 1,5-2 dkg tej
  • 3 db tojás
  • olaj
  • A tökmagöntethez:
  • 1 db tojás sárgája
  • 1/2 db citrom leve
  • 10 dkg tökmagolaj
  • 10 dkg tejszín
  • 3 dkg méz
  • 2-3 csepp vaníliakivonat

Elkészítés

    1. A sütőtököt felvágjuk, kimagozzuk, és 190 fokon megsütjük. A húsát kikaparjuk, és egy tálba tesszük. A burgonyát héjában sós vízben megfőzzük. Megpucoljuk, villával összetörjük és a tökhöz adjuk.
    2. Hozzáadjuk a kétféle lisztet, megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk őrölt szerecsendióval. Hozzáadjuk a vajat, majd a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt. Végül beleütjük a tojásokat, és alaposan összegyúrjuk. A tésztát ezután félretesszük, és hagyjuk megkelni.
    3. Az öntet hozzávalóit összekeverjük, majd egy edényben olajat hevítünk. Egy kanál segítségével kisebb adagokat szaggatunk bele a masszából, majd megforgatva minden oldalukat készre sütjük. A fánkokat papírtörlővel bélelt tányérra tesszük, és a tökmagöntettel tálaljuk.

    ÍME A RECEPT VIDEÓN >>> 

    KRUMPLIFŐZELÉK, AHOGY BUDAY KÉSZÍTI >>> 

    ARANYGALUSKA, AHOGY BUDAY KÉSZÍTI >>> 

    Fasírt, ahogy Buday készíti >>>

Megjegyzés

Buday Péter receptje.

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes