Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tökmagos sütőtökkrémleves

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A megtisztított hagymát apróra kockázzuk, a sütőtököt kb. 2 cm-es kockákra vágjuk (a magos részt kikaparjuk), a meghámozott sárgarépát felkarikázzuk. A fazékban felforrósított olajon az előkészített zöldségeket 2 percig pároljuk, majd megszórjuk a paprikával, pár percig tovább pároljuk. Felöntjük a narancslével, valamint az alaplével, felforraljuk, és fakanállal kitámasztott fedő alatt főzzük 20 percig.
  2. Közben a tökmagot szárazon felforrósított serpenyőben megpirítjuk, majd megszórjuk a porcukorral, és világosbarnára karamellizáljuk. Fakanállal átforgatjuk, hozzákeverjük a vajat, és eloszlatjuk egy tányéron. Végül megszórjuk sóval és paprikával.
  3. A levest botmixerrel összeturmixoljuk a fazékban, majd megsózzuk, megborsozzuk, és adagonként tálkákba merjük. A karamellizált tökmaggal megszórva, a tökmagolajjal lecsepegtetve kínáljuk.

     

Ezek is érdekelhetnek

Friss