Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tökmagos sült camembert forró gyümölcsökkel

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 kerek camembert sajt
  • 1 nagy marék hámozott tökmag
  • A gyümölcsökhöz:
  • 2 dkg vaj
  • 1 nagy körte
  • 1 nagy alma
  • 8 szem szilva
  • 1 fürt szőlő
  • 1 nagy őszibarack (lehet befőtt is)
  • őrölt fahéj
  • őrölt gyömbér
  • 1 dl fehérbor

Elkészítés

Elkészítés: A gyümölcsöket megmossuk, megtisztítjuk, cikkekre vágjuk mag és magház nélkül a körtét, az almát, a szilvát és a barackot. A szőlőszemeket felezzük, ha nagyok.

A sajtokat félbevágjuk, megszórjuk tökmaggal, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben grill fokozaton 10 percig sütjük.

Amíg sül, elkészítjük a gyümölcsöt. Felhevítjük a vajat egy serpenyőben, rátesszük az almát, a körtét, összeforgatjuk, és 2 perc elteltével, beletesszük a többi gyümölcsöt, ráöntjük a bort, fűszerezzük, és 2-3 perc alatt összemelegítjük.

A sült sajtot az illatos gyümölcsökkel tálaljuk.

Megjegyzés

Vomberg Frigyes receptje, fotó: Komáromi Zoltán
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss