Elkészítés: A krumplit meghámozom, kis kockákra aprítom, hőálló tálban lefedve a mikróban 650 W-on saját gőzében 10 perc alatt puhára párolom. Közben a tökmagot szárazon megpirítom. A tojásokat felverem, 2 evőkanálnyit félreteszek a pogácsák kenéséhez, a többit majd a tésztához adom.
A lisztet átszitálom, a zsírt elmorzsolom benne, a kihűlt burgonyával és a többi hozzávalóval összegyúrom, a hűtőben letakarva 1/2 órát pihentetem.
Lisztezett felületen kinyújtom - hajtogatom összesen 3-szor 10 perces időközönként.
Utoljára kb. ujjnyira kinyújtom, késsel rácsozom, kb. 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval sütőpapírral bélelt tepsibe szaggatom. Tetejüket a félretett tojással megkenem, csipet sajtot teszek mindegyik tetejére, fél órát pihentetem.
Közben a sütőt 190 fokra előmelegítem, középső bordamagasságon kb. 20-25 perc alatt megsütöm.
Amint kicsit hűl, fogyasztható.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre