Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tökmagos-burgonyás pogácsa

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 40 dkg (ó)burgonya
  • 15 dkg zsír
  • 1 csomag instant élesztő (7g)
  • 2 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 evőkanál só - ízlés szerint
  • 5 dkg tökmag
  • A tetejére:
  • 4-5 dkg reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit meghámozom, kis kockákra aprítom, hőálló tálban lefedve a mikróban 650 W-on saját gőzében 10 perc alatt puhára párolom. Közben a tökmagot szárazon megpirítom. A tojásokat felverem, 2 evőkanálnyit félreteszek a pogácsák kenéséhez, a többit majd a tésztához adom.

A lisztet átszitálom, a zsírt elmorzsolom benne, a kihűlt burgonyával és a többi hozzávalóval összegyúrom, a hűtőben letakarva 1/2 órát pihentetem.

Lisztezett felületen kinyújtom - hajtogatom összesen 3-szor 10 perces időközönként.

Utoljára kb. ujjnyira kinyújtom, késsel rácsozom, kb. 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval sütőpapírral bélelt tepsibe szaggatom. Tetejüket a félretett tojással megkenem, csipet sajtot teszek mindegyik tetejére, fél órát pihentetem.

Közben a sütőt 190 fokra előmelegítem, középső bordamagasságon kb. 20-25 perc alatt megsütöm.

Amint kicsit hűl, fogyasztható.

Megjegyzés

Összegyúrás előtt fűszerezhetjük a tésztát egyszerre többfajta fűszerrel is, pl. reszelt szerecsendióval, őrölt borssal, oreganóval vagy egyéb ízlés szerinti fűszerrel, én a felsoroltakat használtam, nagyon kedveljük fűszerezve.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss