Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tökkel töltött hústekercsek

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst vékonyabb szeletekre vágjuk, széleit bevagdossuk és kissé kiverjük, sózzuk, borsozzuk.

A tök héját levágjuk, magházát eltávolítjuk, majd kb. ujjnyi vastag és 4-5 cm hosszú hasábokra vágjuk. A tökhasábokat a hússzeletekre rakjuk, a húst feltekerjük, hústűvel összetűzzük.

Serpenyőben olajat hevítünk, és a hústekercseket körben piros-ropogósra sütjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, felöntjük a sörrel és puhára pároljuk. Ízlésünknek megfelelően még fűszerezhetjük.

Tálalás előtt ujjnyi szeletekre vágjuk. A megmaradó hasábokat rántva /zöldfűszeres zsemlyemorzsába forgatva/ körítésként is kináljuk. Tálalhatjuk még kapros sajtmártással is.

Megjegyzés

A magházból tökbéllevest is főzhetünk.
- buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss