Elkészítés: A húst vékonyabb szeletekre vágjuk, széleit bevagdossuk és kissé kiverjük, sózzuk, borsozzuk.
A tök héját levágjuk, magházát eltávolítjuk, majd kb. ujjnyi vastag és 4-5 cm hosszú hasábokra vágjuk. A tökhasábokat a hússzeletekre rakjuk, a húst feltekerjük, hústűvel összetűzzük.
Serpenyőben olajat hevítünk, és a hústekercseket körben piros-ropogósra sütjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, felöntjük a sörrel és puhára pároljuk. Ízlésünknek megfelelően még fűszerezhetjük.
Tálalás előtt ujjnyi szeletekre vágjuk. A megmaradó hasábokat rántva /zöldfűszeres zsemlyemorzsába forgatva/ körítésként is kináljuk. Tálalhatjuk még kapros sajtmártással is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre