Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Töki pompos

default user icon
21 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 2-3 főtt krumpli
  • 1 csomag sütőélesztő
  • 20 dkg bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 5 dl tejföl
  • 15-20 dkg sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplit megfőzzük, és áttörve hozzáadjuk az élesztővel elkevert liszthez. Esetleg a krumpli főzőlevét használhatjuk az elkészítéshez. Kicsit kell csak sózni. 1 óra kelés után tepsiben nyújtjuk, félig megsütjük. Kivesszük a sütőből, és az előzőleg már tejfellel, zúzott fokhagymával összekevert, feldarabolt baconnel megkenjük (ne sajnáljátok az alapanyagot), megszórjuk a laskára vágott vöröshagymával, majd visszatesszük a sütőbe kb. 10 percre. A sütés vége felé megszórjuk a reszelt sajttal. Cserszegi fűszeres a legjobb hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

vbggvirag
Isteni finom! Koszi a receptet. En a tesztajat friss elesztobol csinaltam, tettem bele etkezesi kemenyitot mert nem volt otthon eleg liszt, meg egy kis tejfolt is. A tetejere szalamit is raktam. Nagyon nagyon finom lett!
KisCsingiling
Ma elkészítettem, isteni lett, de pár dolgot más hogy csinálok majd. Házi kolbászt mindenképp érdemes rá tenni, szép sorban, szorosan, hogy minden falathoz jusson! :) Füstölt császárszalonnát tettem a kolbász tetejére, amit előtte olajban megsütöttem, darabokra vágva. Én úgy csináltam, hogy a tejfölös keverékhez adtam a kolbászt és a szalonnát, de úgy nem jó. A tésztára tejföl, és sorban rajta minden, hogy látszódjon a kolbász és szalonna eloszlása. Így nem lesz olyan, hogy az egyik falaton csak tejföl és hagymakarika van, a másikon meg minden! :) Meg még egy dolog: kicsit így sótlan lett, a tejfölbe szerintem kell egy kis sót is keverni... Én más fűszert nem tettem hozzá. Köszönöm a receptet!!
change5
Nagyon finom, párom is imádja, és mindig ebből a receptből készítem. Csak annyit tennék hozzá, hogy aki nem teflonos tepsiben süti, tegyen hozzá a gyúráskor a tésztához 3-4 evőkanál olajat, akkor nem fog leragadni. (Sajnos én többször jártam így, egyszer úgy kellett leoperálni róla a sütőpapírt, máskor meg a tepsi alját.)
avocado8
Tejiii Ez 1 tepsi és az étvágytól függ, felnőttekből 4-5-nek elég. Nekem is ez az egyik kedvenc receptem és még bárkinek sütöttem, a receptet rögtön kérte!
Tejiii
A sütés-főzés terén egyelőre a lelkes amatőr szintjén állok, és még nem igazán tudom recept alapján megállapítani, hogy miből mennyi lesz a végén. Szerintetek ez a recept hány személyre vagy hány tepsire vonatkozik?
csucsi88
Az 50dkg liszt össze fog állni a főtt krumplikkal, vagy kell bele mindenképpen a főzőlé? Csak mert így \"száraznak\" tűnik...
-Marcipán-
Csillagos ötös! Nagyon finom! Egy pár megjegyzés csak kiegészítésképp, ha véletlenül valaki úgy készíti a tésztáját, mint én, legyen annak is egy kis segítsége... nekem vastag lett a tészta. Szeretem, ha vékonyabb. Kockaélesztővel csináltam és felfuttattam tejben, valószínű, emiatt lett kétujjpercnyi vastag az alaptésztája (kb. duplájára nőtt a sütés során). Máskor nagyobb tepsiben nyújtom majd (ja, érdemes olajos kézzel, mert nekem tapadt a tésztája). Ennek ellenére egy nagon könnyű, ízletes tészta lett. Eddig kenyérsütővel készítettem minden tésztát, de most nem volt itt, így kézzel álltam neki, így is jól ki tudtam keverni a tésztát, egyenletes lett. Egyik felére félig megsült füstölt szalonnakockákat és vékonyra vágott vöröshagymát tettem (1 nagy fej hagyma, 1 nagyobb maréknyi szalonnakocka). Másikra vékonyre szeletelt kolbász és paradicsom ment. A tejfölbe belekevertem a szalonnából kisült zsírt is és pici petrezselyemmel, ételízesítővel ízesítettem. Hát, mit ne mondjak? Az olaszokat kenterbe verjük a \"magyar pizzával\". Köszönöm a receptet, terjeszteni fogom!
ildiko0831
Ezt a tésztát kenyérsütőben szoktam elkészíteni tészta programon...Sokkal jobban kidolgozza a tésztát..és igen! isteni finom!!!
pipacs35
Kolbásszal tényleg finomabb...de házi kolbival. Amikor az előző hsz-em írtam akkor még nem kostoltam :) de tényleg jó:)
pipacs35
nagyon finom! és nagyon kiadós is...

Hasonló Receptek

Magazin