Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töki pompos V.

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 tepsihez:
  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg rétesliszt
  • 30-40 dkg főtt burgonya összetörve
  • 1 kis kanál só
  • 3 dkg élesztő
  • 1-2 dl langyos víz
  • pici cukor
  • tej az élesztő felfuttatásához
  • A két tepsihez való feltéthez:
  • 2 nagy pohár tejföl
  • 3-4 gerezd fokhagyma összetörve
  • 30-40 dkg kockára vágott, főtt császárszalonna
  • kb. 2 fej hosszában felszeletelt lilahagyma
  • 40 dkg emmentáli sajt
  • kevés olaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, dagasztjuk és kb. 1-1,5 órát kelesztjük.

2 részre osztjuk a tésztát. Először elkészítjük az egyik tepsibe való adagot. Az egyik tésztát kinyújtjuk, és olajozott tepsibe tesszük, megszurkáljuk villával. 200 C-fokon kb. 7-9 percig elősütjük. Fokhagymás tejföllel bőven megkenjük a tetejét, rátesszük a szalonna és a hagyma felét, a tetejét nagylyukú reszelőn lereszelt 20 dkg sajttal megszórjuk. Visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük.

Felszeleteljük, és még melegen tálaljuk.

A másik tésztával is ugyanígy járunk el.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss