Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Töki pompos sütőtökkel és sonkával

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 30 dkg finomliszt
  • 10 g friss élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 evőkanál libazsír
  • A rakományhoz:
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 25 dkg sütőtök (tisztítva)
  • 20 dkg sonka (jó minőségű)
  • 1 kis csokor friss bazsalikom
  • 15 dkg trappista sajt
  • 1 evőkanál libazsír

Elkészítés

    1. Egy kis pohárban kikavarjuk az élesztőt a teáskanálnyi kristálycukorral, majd hagyjuk kicsit állni. Ameddig várunk, addig egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, majd elkeverjük a sóval.
    2. Hozzáadjuk az elfolyósodott élesztőt, adunk hozzá 1-1,5 dl langyos vizet, és közepesen lágy kelt tésztát dagasztunk belőle. Legalább tíz percig gyúrjuk. Ha már szép hólyagos, és elválik a tál falától, beledagasztunk két evőkanál olvasztott, de csak langyos libazsírt.
    3. Cipót formázunk a tésztából, kiolajozott tálba rakjuk, letakarjuk, és hagyjuk kelni egy órát. Utána vékony, hosszúkás lepényt nyújtunk belőle, aztán tepsibe sütőpapírt rakunk, és belefektetjük a tésztát.
    4. Először tejföllel kenjük meg, utána rászórjuk a feldarabolt tököt meg a felkockázott sonkát. Megszórjuk bazsalikomlevelekkel, ráreszeljük a sajtot, meglocsoljuk a tetejét olvasztott zsírral.
    5. 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg a sajt szépen meg nem pirul a tetején, ennyi idő alatt a vékony tészta is megsül.

    ZÖLDSÉGES KENYÉRLÁNGOS >>> 

    KENYÉRLÁNGOS BURGONYÁVAL >>> 

    ZWIEBELN FLAMMKUCHEN (HAGYMÁS KENYÉRLÁNGOS) >>> 

Megjegyzés

TRÜKK:
Ha a megrakott tésztát feltekerjük, mint a bejglit, és kis csigákra vágva sütjük meg, akkor izgalmas borkorcsolyánk lesz, amely melegen is, hidegen is finom, remek vendégváró.

Recept és fotó: Vidék íze magazin

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin