Elkészítés: Az élesztőt összekeverjük a vízzel, majd a többi összetevővel, és egy órát kelni hagyjuk. Én kenyérsütőgépben szoktam ezt elvégezni, ott csak bele kell tölteni a hozzávalókat (alulra a vizes, felülre a száraz összetevőket), majd dagasztóprogramon másfél óra múlva kivenni a megkelt tésztát. Miután megkelt, kinyújtjuk (egy nagy tepsivel lesz belőle, de ha vékonyan szereti valaki, akkor egy nagy tepsi és egy tortaforma, vagy kisebb tepsi is kijön belőle). Amíg kel a tészta, a vöröshagymát összevágjuk (én szálasra szoktam, de tulajonképpen kockára is lehet), olajban megdinszteljük, csak annyira, hogy üveges legyen és puha. Összekeverjük a tejföllel és a fokhagymával, beleszórjuk a sajt felét. Ha megkelt, tepsibe nyújtott tészta tetejére kenjük, majd rászórjuk a szalonnakockákat és a maradék sajtot. Jó forró sütőben kb. negyed óra alatt megsütjük.