Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tökgyűrű töltve

45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 kis főzőtök
  • A töltelékhez:
  • 1 pohár rizs
  • 3 szál zöldhagyma
  • kevés olaj
  • 30 dkg darált csirkemell
  • bors
  • 1 tojás
  • zöldpetrezselyem
  • 3-4 paradicsom

Elkészítés

Elkészítés: A tökök két végét levágtam, majd 4-5 centi szélességben felkarikáztam, így lett 8 szép tökgyűrűm. A karalábévájóval kivájtam a belsejüket, vigyázva, hogy azért teljesen át ne lyukasszam őket, az aljukban maradjon fél centi tökhús. A héjukat is csak részben pucoltam le, hadd legyenek szép csíkosak.

Megtöltöttem a következő töltelékkel: a rizst megmostam, és bő, sós vízben félpuhára főztem, leszűrtem, kihűtöttem. A zöldhagymát felaprítottam, kevés olajon megdinszteltem, majd hozzáadtam a darált csirkemellet, sóztam, borsoztam, majd fehéredésig és utána pirulásig kevergettem. Kihűtöttem.

Összekevertem a rizst a darált hússal, hozzáadtam a nyers tojást, 1 marék vágott petrezselyemzöldet, és alaposan összedolgoztam.

A tökkarikákat enyhén megsóztam, majd megtöltöttem a finom rizses-húsos töltelékkel, tetejükre paradicsomkarikákat helyeztem, majd egymás mellé besorjáztam őket egy tűzálló tepsibe. Leöntöttem egy pohár vízzel, mellékockáztam pár paradicsomot, majd először fólia alatt pároltam 30 percet, majd anélkül még 10-et.

Megjegyzés

Hidegen, melegen, a nap bármelyik szakában lehet fogyasztani, ízletes, könnyen elkészíthető, kevés kalóriás. - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss