Tökfőzelék

default user icon
25 4.1/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 darab kb. 1,2 kg-os tök (vagy 1 kg gyalult),
  • 1 kis fej hagyma,
  • 1 csokor kapor,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 3 evőkanál citromlé,
  • 2 húsleveskocka,
  • 4 evőkanál liszt,
  • 2 dl tej,
  • 4 dl tejföl

Elkészítés

    Elkészítés:

    1. A tököt megmossuk, meghámozzuk, kettévágjuk, magjait kikaparjuk, húsát legyaluljuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A kaprot leöblítjük, szárazra rázzuk, összevagdaljuk.

    2. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a kapor felét. Hozzáadjuk a tököt, a citromlevet, a leveskockát, és felöntjük 6 dl vízzel. Felforraljuk, és lassú tűzön, lefedve puhára pároljuk. Ne főzzük túl, mert péppé mállik!

    3. A lisztet simára keverjük a tejjel és 3 dl tejföllel, a tökhöz adjuk, azaz behabarjuk a főzeléket. Összeforraljuk, sóval, ha nem elég savanykás, citromlével (vagy ecettel) ízesítjük. Végül belekeverjük a maradék kaprot.

    4. Tálaláskor meglocsoljuk a maradék tejföllel. Pörköltet, sült húst, fasírtot kínálhatunk hozzá. Hidegen is finom.

    1 adag: 1259 kJ/301 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Cat 3 évvel ezelőtt
Elkészítettem, nem friss, hanem fagyasztott tökből, szerintem sok a víz, én csak 2 dl tettem hozzá.
Eszem Iszom 3 évvel ezelőtt
A recept jó. A főzelék finom lett. Köszönöm!
Kulcsár István 5 évvel ezelőtt
Sziasztok! Húsleveskocka nélkül már nem is tudunk főzni?
Zsuzsi 5 évvel ezelőtt
Megcsináltam recept szerint,de borzalmas lett, a 2 leveskocka úgy ahogy van fölösleges csak elrontja...........sajnálom én nem élveztem
Kulcsár István 6 évvel ezelőtt
Szia fyla89 csak sóz és borsozd hagyd ki a húsleves kockát. Vagy mikor főzöl húslevest akkor tégy félre a fagyasztóba és ilyenkor azt használd. Előny: nincs benne színezék, ízfokozó, tartósító stb Tudod, hogy mit tettél bele. Így egészségesebb is.
Oláh Rafaella 6 évvel ezelőtt
Én is megfőztem, szerintem jó lett nagyon, de a husleves kockák miatt nagyon sárga lett, és a családomnak a színe nem jött be:S
Németh Hajnalka 6 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett!!!Szerintem aki tökfőzeléket szeretne,ezt a receptet használja!:-)
Garamvölgyi Anita 6 évvel ezelőtt
Szerintem az én ízlésemmel van baj, olvasva a sok pozitív hozzászólást! Nekem nem jön be, de ez ízlés dolga!
Dorosy Katalin 6 évvel ezelőtt
Tökéletes recept, úgy ahogy van, pontról pontra úgy csináltam, és még sosem sikerült ilyen fincsi tökfőzelékkel várnom a családot. Köszönöm szépen a recept szerzőjének.
I 6 évvel ezelőtt
Kiskacsi, Ha a kefirt (aludttejet) fozod, az osszes ertekes bakteriumot megsemmisited ami abban talalhato. En javaslom, hogy inkabb nyersen egyetek meg, es akkor meg a belrendszereteknek is nagyon jot tesztek. Es nem az agyonreklamozott tejtermeket ajanlom, hanem a jo kis kefirgombaval keszitett naponta friss hazi kefirt. :) Mi evek ota esszuk. Isssteni.

Hasonló Receptek

Magazin