Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tökfőzelék rántás nélkül

default user icon
3 5/5

Hozzávalók

  • 1 kg tök (gyalult)
  • 1 fej hagyma
  • 2 ek olaj
  • 1/2 tk pirospaprika
  • 1 csokor kapor
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 3 dl tej
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 púpos ek liszt

Elkészítés

    1. A gyalult tököt egy nagyobb tálba tesszük, besózzuk, és állni hagyjuk. Közben pörköltalapot készítünk: a hagymát kevés olajon megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk a kapor felét, aprítva. 
    2. Ezután hozzáajuk a felkockázott paradicsomot és paprikát. Lefedett lábosban kb. 8 perc alatt lecsószerű alappá pároljuk.
    3. Hozzáadjuk a tököt, kicsit összeforgatjuk, majd annyi tejet öntünk hozzá, amennyi ellepi, és hozzáadjuk a kapor másik felét is. Lefedett lábosban kb. 15 percigfőzzük, majd fedő nélkül kicsit még összerottyantjuk.
    4. A tejföl ből és a lisztből habarást készítünk, majd apránként a főzelékhez adjuk. Folyamatos kevergetés mellett, közepes lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik.


    PULYKAMELL SÖRBUNDÁBAN TÖKFŐZELÉKKEL>>> 

    TÖKFŐZELÉK CSIRKENYÁRSSAL>>> 

    MÉZES-KAPROS TÖKFŐZELÉK>>> 

     

Megjegyzés

Hidegen is isteni! Ráadásul diétás is a kevés liszt miatt. Én már habarás nélkül is csináltam, úgy is összesűrűsödik egy idő után, de szerintem habarással a tuti. Gyakorlatilag elronthatatlan, frissítő főzelék.

Viki Nagyi jól bevált receptje, a család női tagjai 3.

mauglinita
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

mauglinita
Örülök, hogy más is ismerte már ezt az isteni csavart! Én is ha elmondom valakinek,hogy hogy csinálom meglepődik, de megkóstolja és csak így csinálja azután :) Végülis ahány ház, annyi tökfőzelék! :)
viragbeus
Nem vagytok csodabogarak! -vagy mindannyian azok vagyunk! Én szakácskönyvből csinálom ugyanígy, ecet nélkül. Nagyon finom!
micimacok
Ez valóban tuti recept, én is pontosan így készítem, csak még egy pici ecettel megsavanyítom a végén. Az anyukámtól tanultam, ő meg az anyukájától tanulta, ő meg... Szóval többgenerációs nálunk is (és én sem vagyok egy mai csirke). Azért örülök a receptednek, mert amikor én valakinek elmondtam, hogyan készítem a tökfőzeléket, csak néztek rám, hogy jééé, hát ezt még nem hallottuk! Ezek szerint vagy te is csodabogár vagy, vagy én sem vagyok az. A főzelék finom, és az a lényeg!

Hasonló Receptek

Magazin