Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kapros tökfőzelék rántás nélkül

Hozzávalók

  • 1 kg gyalult tök
  • 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
  • 1 db TV paprika (nagyobb)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olivaolaj
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek tejföl
  • bors
  • 1 ek almaecet (elhagyható)
  • 1 csokor friss kapor
  • 20 dkg sütni való kolbász /grillkolbász/
  • friss rozmaring
  • 1 tk füstölt paprika

Elkészítés

    1. A gyalult tököt 1 liter forrásban lévő, enyhén sós vízbe dobjuk és 2-3 percig főzzük. A tököt leszűrjük és a főzővizet félretesszük.
    2. Az apróra vágott vöröshagymát,  a TV paprikát és fokhagymát olajon üvegesre pirítjuk. Felöntjük 2 dl főzőlével, és 10 percig főzzük. Ha megfőtt egy botmixxerel pürésítjük, majd 5 dkg hideg vajat és 2 ek tejfölt adunk hozzá és tovább turmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint almaecettel is ízesíthetjük. Ha kell egy kis főzőlével higítjuk.
    3. A friss kaprot apróra vágjuk és a tökkel együtt a pürésített alapba helyezzük, forráspontig melegítjük, majd levesszük a tűzről.
    4. A sütni való kolbászt megszurkáljuk, kevés olívaolajon megsütjük. A sütés vége fele friss rozmaringot szórunk mellé.
    5. Levesszük a tűzről. Dobunk mellé egy ek vajat, és megszórjuk füstölt, édes nemes paprikával, és gyors mozdulatokkal az egészet elkeverjük.
    6. A főzeléket tányérba szedjük, a kolbászt ráhelyezzük és a füstös-rozmaringos paprikás vajjal meglocsoljuk. Friss kenyeret kínálunk mellé.

    Így készítheted el a Kapros tökfőzeléket rántás nélkül! >>>

    9 KÖNNYŰ FŐZELÉK, AMI IGAZÁN JÓLESIK TAVASSZAL! >>>

    AZ EZERARCÚ TÖK - ÍME A LEGJOBB receptek >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin