Elkészítés: A vöröshagymát megpucolom és apró kockákra vágom. Az olajat felhevítem, hozzáadom a lisztet, azaz rántást készítek. Beleteszem a vöröshagymát, 1 percig hagyom sisteregni. Hozzáadom a pirospaprikát, majd beleteszem először a kaprot. Megint 1 percig hagyom sisteregni. Majd hozzáteszem a tököt, amit gyors mozdulatokkal összekeverek (vigyázat, csomósodni fog a rántás), felöntöm vízzel, és szép simára keverem. Addig főzöm, míg a tök megfő. Nem sok idő kell hozzá, kb. 20 perc alatt kész. Sózom.
Mikor megfőtt, hozzáadom a tejfölt, óvatosan, folyamatosan kavargatva. Egyet forralok rajta, majd elzárom alatta a tüzet, és ecettel ízesítem.
Magában friss kenyérrel, de rántott hússal vagy fasíttal fogyasztva is isteni finom. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre