Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tökfőzelék liszt nélkül

30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát felaprítjuk, olajon üvegesre pároljuk. (Ha enyhén pirosra szeretnénk, akkor meghintjük fűszerpaprikával.) A hagymára rátesszük a fagyasztott tököt, ez azért jó szerintem, mert annyi lé elég, amennyit a tök kienged magából. Folyamatosan kavargassuk, nehogy leégjen. Ezt megsózzuk, ételízesítőt is tehetünk rá, de kóstolgassuk, nehogy túl sós legyen! Eztán a kaprot is rátesszük.

Néhány perc alatt kiolvasztjuk, puhára pároljuk, majd teszünk hozzá 1 teáskanál ecetet (hogy ropogós maradjon a tök). Ízlés szerinti puhaságúra főzzük a tököt, és ha kell, még pótoljuk a sót és az ecetet.

Habarás helyett a majdnem kész főzelékből kiveszünk 1-2 merőkanállal, és turmixgépben összeturmixoljuk. Ezután visszaöntjük a többihez, és még egy picit főzzük, hogy besűrűsítse a főzelékünket.

Akinek hiányzik a tejföl íze vagy színe, tálaláskor tehet rá.

Megjegyzés

Azért nem szeretem habarni, mert lehet érezni a liszt ízét. Így viszont tényleg csak a tök és a fűszerek eredeti íze marad. Nekünk ízlik, remélem nektek is fog...
- ribolya

Ezek is érdekelhetnek

Friss