Keress receptre vagy hozzávalóra

Tökfőzelék grillkolbásszal

Hozzávalók

  • 1 db vöröshagyma (nagyobb)
  • olaj
  • 1 db tök (nagyobb)
  • 1 csokor friss kapor
  • 3 dl tejföl
  • 3 evőkanál liszt
  • pirospaprika
  • grillkolbász
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    1. A tököt meghámozzuk, megmossuk, majd szárazra töröljük. Eztuán félbevágjuk, és kivájjuk magházát, majd lereszeljük.
    2. A megpucolt, felkockázott hagymát egy fazékban egy kevés olajon üvegesre dinszteljük, majd rárakjuk a legyalult tököt és a felaprított kaprot, és a saját levében, picit megsózva puhára főzzük néhány perc alatt.
    3. A lisztet egy kevés vízben simára keverjük, majd csomómentesen hozzáadjuk a tejfölt és a pirospaprikát, és ha puha már a tök, hozzákeverjük. Néhány percig takarék lángon keverjük, vigyázva, össze ne ugorjon a tejföl.
    4. A grillkolbászt minimális olajon pár perc alatt megpirítjuk vagy grillsütőben megsütjük, ezzel tálaljuk a tökfőzeléket.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Anyapinta 6 évvel ezelőtt
A hagymához szoktam tenni egy apróra vágott paradicsomot is. Egyébként ugyanígy készítem. Nagyon finom, ízletes étel. Nekem a kolbász sem hiányzik rá.

Hasonló Receptek

Magazin