Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tökfőzelék grillkolbásszal

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. A tökfőzelékhez a tököt meghámozzuk, megmossuk, majd szárazra töröljük. Eztuán félbevágjuk, és kivájjuk magházát, majd lereszeljük.
  2. A megpucolt, felkockázott hagymát egy fazékban egy kevés olajon üvegesre dinszteljük, majd rárakjuk a legyalult tököt és a felaprított kaprot, és a saját levében, picit megsózva puhára főzzük néhány perc alatt.
  3. A lisztet egy kevés vízben simára keverjük, majd csomómentesen hozzáadjuk a tejfölt és a pirospaprikát, és ha puha már a tök, hozzákeverjük. Néhány percig takarék lángon keverjük, vigyázva, össze ne ugorjon a tejföl.
  4. A grillkolbászt minimális olajon pár perc alatt megpirítjuk vagy grillsütőben megsütjük, ezzel tálaljuk a tökfőzeléket. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss