Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tökfőzelék fasírttal

Hozzávalók

  • 1 kg tök
  • 1 fej hagyma
  • 5 dkg vaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db burgonya
  • 3 dl húsleves-alaplé
  • 1 dl tejszín
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1/2 csokor bazsalikom
  • bors
  • A fasírthoz:
  • 30 dkg darált hús
  • 1 dl tej
  • 1 db szikkadt zsemle
  • 1 db tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1/4 tk őrölt pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 ek zsemlemorzsa
  • 3 dl olaj
  • bors

Elkészítés

    1. A meghámozott tököt kimagozzuk. Kb. 20 dkg-ot tökgyalun legyaluljuk, és félretesszük. A többit felkockázzuk. A finomra vágott hagymát üvegesre sütjük a felforrósított vaj 2/3 részén. Hozzáadjuk a felkockázott tököt, a finomra vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát, a meghámozott, felkockázott burgonyát, valamint az alaplevet. Sózzuk és borsozzuk, majd fedő alatt az egészet puhára pároljuk.
    2. Összeturmixoljuk, majd újra megmelegítjük. A tűzről levesszük, majd a tejszínnel dúsítjuk. A gyalult tököt átforgatjuk a megmaradt, felforrósított vajon. Sózzuk és borsozzuk, majd a felcsíkozott bazsalikommal meghintjük.
    3. A fasírthoz a darált húst összekeverjük a tejbe áztatott, kinyomkodott zsemlével, a tojással, a finomra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal, a paprikával, a finomra vágott hagymákkal és a zsemlemorzsával. Gombócokat formázunk, majd mindet ropogósra sütjük a felforrósított olajban. A vajban párolt gyalult tököt a főzelékre halmozzuk, és a fasírttal kínáljuk.

    AZ EZERARCÚ TÖK - ÍME A LEGJOBB 130 RECEPT! >>>

    TÖKFŐZELÉK ÉS FASÍRT - VÉGRE ITT A MINDENRE JÓ FŐZŐTÖK >>> 

    NEM CSAK TÖKFŐZELÉKBE JÓ: 11 KIHAGYHATATLAN KAPROS RECEPT! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin