A cukkinit megmossuk, kettévágjuk, magjait kikaparjuk, húsát legyaluljuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A kaprot leöblítjük, szárazra rázzuk, apróra összevagdaljuk.
Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a kapor felét. Hozzáadjuk a tököt, a citromlevet, és felöntjük 2 dl vízzel. Felforraljuk, és lassú tűzön, lefedve, 10 perc alatt puhára pároljuk. Ne főzzük túl, mert péppé mállik!
A lisztet simára keverjük a tejjel és 3 dl tejföllel, a tökhöz adjuk, azaz behabarjuk a főzeléket. Összeforraljuk, sóval, cukorral és ecettel ízesítjük. Végül belekeverjük a maradék kaprot.
Pörköltet, sült húst, fasírtot kínálhatunk hozzá. Hidegen is finom!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre