Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tökfasírt kaporszósszal

45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A fasírtokhoz:
  • 1 kg főzőtök
  • 2 kanál liszt
  • 1 tojás
  • bors
  • kapor
  • olaj a sütéshez
  • A kaporszószhoz:
  • 2 kanál olaj
  • 1 kanál liszt
  • 5 kanál tejföl
  • kapor
  • bors
  • kb. 2 dl víz

Elkészítés

Elkészítés: A tököt a nagylyukú reszelőn lereszeljuk, besozzuk, pár percig állni hagyjuk, utána alaposan kicsavarjuk. Összekeverjük a tojással, a fűszerekkel és kb. annyi liszttel, hogy galuska sűrűrségű masszát kapjunk. Forró olajba kanállal nagyobb galuskákat szaggatunk, és mindkét oldalát pirosra sütjük.

A kaporszószhoz felhevítjuk a lisztet az olajon (nem pirítjuk), felöntjük vízzel, folytonos kevergetés mellett tetszés szerinti vastagságúra forraljuk, beletesszük a fűszereket, az apróra vágott kaprot, végezetül belekeverjük a tejfölt.

Ezek is érdekelhetnek

Friss