Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tökéletesen laktató reggeli örökmozgó gyerekeknek - és szüleiknek!

Egész napos strandolás, kirándulás előtt érdemes igazán laktató étellel ébreszteni a családot. Igazi nyári napindítót mutatunk be, amely után nyugodtan útnak indulhatunk.

A reggelit hétvégenként vagy szabadság alatt szeretem a legjobban. Olyankor van idő bíbelődni az elkészítésével, vagy több időt szánni erre a fontos étkezésre. Hétköznap mindig rohanunk, csak ritkán jut idő a rendes étkezésre, ezért illik kihasználni a nyári reggeleget a lassú készülődésre. Szeretem amikor, mindenki kedvére válogathat az asztalon lévő hideg vagy meleg ételek közül, jut idő egy rendes kakaóra, vagy tejhabra a kávéhoz. Ne adj Isten, előkerül a serpenyő egy rántotta végett vagy egy kicsivel bonyolultabb tükörtojás miatt. Nézzünk úgy erre a paprikában sült tojásra, mint egy kicsivel bonyolultabb, ám sokkal ízletesebb tükörtojásra. :) Jó étvágyat!


Hozzávalók (4 személyre):

250 g leveles spenót (fagyasztott)
50 g vaj
1 gerezd fokhagyma

bors
2 db piros kaliforniai paprika
2 ek olívaolaj
4 db tojás

1.

A spenótot tegyük lábasba, hagyjuk felengedni, majd alaposan csepegtessük le, és nyomkodjuk ki. Forrósítsuk fel a vajat, és fonnyasszuk meg rajta a meghámozott, átnyomott fokhagymát. Azután keverjük hozzá a spenótot, és sózzuk, borsozzuk meg.

2.

A paprikákat mossuk meg, vágjuk félbe, csumázzuk ki, és nagy lángon pirítsuk meg mindkét oldalukat a felhevített olívaolajon.

3.

Rendezzük el a paprikákat tűzálló tálban, töltsük meg őket a spenóttal, majd üssünk rá 1-1 db tojást. Kissé sózzuk meg, végül süssük a töltött paprikákat a 200 fokos sütőben addig, amíg a tojások megszilárdulnak. Bazsalikomlevelekkel díszítve tálalhatjuk.

Elkészítési idő: 45 perc
A recept a Fanny konyha 2016/6. számában jelent meg!

Itt olvass tovább Adriról >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss