A lisztet, a procukrot összekeverjük, a margarinnal morzsásra dörzsöljük, köpeébe tesszük a 3 tojás sárgáját, és az 1 dl tejfölt, és simára dolgozzuk össze (fontos,hogy minél gyorsabban dolgozzunk, mert olvad a margarin, folyik a tészta). Egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
Amíg szilárdul a tészta, kimagozzuk, felnegyedeljük a szilvát, a cukrot összekeejük a vaniliáscukorral és a fahéjjal, és a keveréket a szilvára szórjuk, és álln hagyjuk.
Az egy óra elteltével a tésztát kivesszük a hűtőből, kettévágjuk, nem pontosan középen, az egyik - amiből az alja készül -, egy kicsit nagyobb legyen, és a két félből cipókat formálunk.
A cipókat, a nagyobbal kezdve, lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, úgy, hogy egy 35x30 centis tepsit ki tudjunk vele bélelni.
Mielőtt a tésztát beleraknánk, a tepsit sütőpapírral kibéleljük, és arra helyezzük a tésztát. MEgszórjuk zsemlemorzsával, a draált dió felével, majd egyenletesenelosztva rárakjuk a levétől lecsurgatott szilvát.
A szilva tetejét megszórjuk a darált dió másik felével, majd ráhelyezzük a másik, kisebb cipóból nyújtott tésztalapot.
A pite tetejét tojásfehérjével megkenjük, majd villával egyenletesen tepsiszerte megszurkáljuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.