Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rosé kacsamell zöldségekkel, céklapürével

Hozzávalók

  • 72 dkg kacsamell
  • bors
  • 5 cl olívaolaj
  • 25 dkg cukkini (1 db)
  • 41 dkg padlizsán (1 db)
  • 24,5 dkg sárgarépa
  • 23 dkg cékla
  • 10 dkg burgonya
  • 3 dkg vaj

Elkészítés

    1. A megtisztított, szárazra törölt kacsamellek bőrét beirdaljuk, óvatosan csak a kacsa bőrét vagdossuk be, a húsát ne. A rombusz alakzatban beirdalt hús bőrét ezután sóval, borssal fűszerezzük.
    2. Egy tapadásmentes serpenyőbe nagyon kevés olívaolajat öntünk, a húsokat bőrével lefelé beletesszük, sózzuk, borsozzuk. Addig sütjük, amíg a kacsa zsírja alaposan kisül. Ez kb. 5 perc. Ekkor megfordítotjuk a kacsamelleket, s újabb 3 percig pirítjuk. A kacsamellet áttesszük egy tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben 13 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből és alufóliával letakarjuk. Minimum 10 perc pihentetés szükséges ahhoz, hogy a húsban levő nedvek a húsban egyenletesen szétterjedjenek.
    3. A grillezendő zöldségeket, a cukkinit, padlizsánt, sárgarépát felszeleteljük, megsózzuk és kiolajozott serpenyőben mindkét oldalukat megsütjük. A céklát felkockázzuk és lobogó forró vízben újraforrástól számított 8 prcig főzzük. A vizet leöntjük róla, és egy magasfalú keverőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a főtt burgonyát, a vajat, sózzuk, borsozzuk és botmixerrel simára keverjük, majd tálalógyűrűkbe adagoljuk.
    4. Ezután felszeleteljük a tökéletes rozé kacsamelleket, tányérra helyezzük. A tálalógyűrűt óvatosan lehúzzuk a céklapüréről, s ráhalmozzuk a grillezett zöldségeket. Tálalás előtt friss petrezselyemmel díszítjük.

    KACSAMELL KÁPOSZTÁS KÖLESSEL >>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin