A megtisztított, szárazra törölt kacsamellek bőrét beirdaljuk, óvatosan csak a kacsa bőrét vagdossuk be, a húsát ne. A rombusz alakzatban beirdalt hús bőrét ezután sóval, borssal fűszerezzük.
Egy tapadásmentes serpenyőbe nagyon kevés olívaolajat öntünk, a húsokat bőrével lefelé beletesszük, sózzuk, borsozzuk. Addig sütjük, amíg a kacsa zsírja alaposan kisül. Ez kb. 5 perc. Ekkor megfordítotjuk a kacsamelleket, s újabb 3 percig pirítjuk. A kacsamellet áttesszük egy tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben 13 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből és alufóliával letakarjuk. Minimum 10 perc pihentetés szükséges ahhoz, hogy a húsban levő nedvek a húsban egyenletesen szétterjedjenek.
A grillezendő zöldségeket, a cukkinit, padlizsánt, sárgarépát felszeleteljük, megsózzuk és kiolajozott serpenyőben mindkét oldalukat megsütjük. A céklát felkockázzuk és lobogó forró vízben újraforrástól számított 8 prcig főzzük. A vizet leöntjük róla, és egy magasfalú keverőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a főtt burgonyát, a vajat, sózzuk, borsozzuk és botmixerrel simára keverjük, majd tálalógyűrűkbe adagoljuk.
Ezután felszeleteljük a tökéletes rozé kacsamelleket, tányérra helyezzük. A tálalógyűrűt óvatosan lehúzzuk a céklapüréről, s ráhalmozzuk a grillezett zöldségeket. Tálalás előtt friss petrezselyemmel díszítjük.