Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tökéletes mézeskalács

7 4.5/5
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A mézet lassú tűzön a margarinnak és a cukorral összeolvasztom. Amíg hűl, összekeverem egy tálban a száraz hozzávalókat. A mézeskalács fűszerporból fél tasakot ajánlok, mert különben nagyon tömény lehet. Amikor már csak langyos a mézes keverék, hozzáöntöm a fűszeres liszthez, és hozzáadom a tojást is.
Alaposan összedolgozom, majd 1-2 órát hűvös, nem hideg helyen pihentetem.

Szaggatáskor a tésztával kis adagokban dolgozzunk, kb. egy maréknyit nyújtsunk ki 4 mm vastagra.

Sütéshez melegítsük elő a sütőt, a formákat sütőpapírral lefedett tepsin süssük legalább 1 cm távolságra egymástól közepes tűzön 8-10 percig. Akkor jó, amikor a széle kezd színt kapni.

Megjegyzés

Számomra ez a tökéletes recept, előtte kipróbáltam 3 félét is, de egyik sem lett ilyen finom. Nem kell meglepődni, ha sütés után még keksz állagú, másnapra finom puha lesz. Nyújts előtt tegyük meleg helyre, hogy könnyen nyújtható legyen.

Ebből az adagból kijött a mézeskalács házikó és egy jó nagy tálcányi forma is.
- kiskaracsony

Ezek is érdekelhetnek

Friss