Elkészítés: A mézet lassú tűzön a margarinnak és a cukorral összeolvasztom. Amíg hűl, összekeverem egy tálban a száraz hozzávalókat. A mézeskalács fűszerporból fél tasakot ajánlok, mert különben nagyon tömény lehet. Amikor már csak langyos a mézes keverék, hozzáöntöm a fűszeres liszthez, és hozzáadom a tojást is.
Alaposan összedolgozom, majd 1-2 órát hűvös, nem hideg helyen pihentetem.
Szaggatáskor a tésztával kis adagokban dolgozzunk, kb. egy maréknyit nyújtsunk ki 4 mm vastagra.
Sütéshez melegítsük elő a sütőt, a formákat sütőpapírral lefedett tepsin süssük legalább 1 cm távolságra egymástól közepes tűzön 8-10 percig. Akkor jó, amikor a széle kezd színt kapni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre