Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tökéletes kuszkusz

Hozzávalók

  • 20 dkg kuszkusz
  • 4,5 dl zöldségalaplé
  • bors
  • 1 db piros paprika
  • 1 db kígyóuborka
  • 1/2 fej lilahagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • olívaolaj
  • 1-2 ek citromlé
  • őrölt koriander

Elkészítés

    1. A kuszkuszt felöntjük forró zöldségalaplével (vagy forró vízzel). Sózzuk, lefedjük, és 15 percig állni hagyjuk.
    2. Közben a zöldségeket apróra vágjuk, a petrezselymet is összevágjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, citromlével, és megszórjuk az őrölt korianderrel.
    3. Ha a kuszkuszszemek magukba szívták az összes folyadékot, villával átkeverjük, és beleforgatjuk a zöldségeket. Fogyaszthatjuk azonnal is, de néhány óra pihentetés jót tesz neki.
    4. Ehetjük zöldsalátával önálló fogásként, vagy bármilyen húsféléhez köretként. Tehetünk bele friss koriandert is.

    ZÖLDSÉGES KUSZKUSZ CSIRKEMELLEL 

    PARADICSOMOS KUSZKUSZSALÁTA 

    15 EXTRA KÖRET HÚSOK MELLÉ, HA UNOD A RIZST ÉS A KRUMPLIPÜRÉT!

Megjegyzés

Egyszerűen imádni való! 15 perc alatt csodásan üdítően friss, ropogós köret vagy saláta készíthető belőle. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

Mivanitthon
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin