Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tökéletes karácsonyi vacsora 3 lépésben

default user icon
MME
Hogy szentestén jól sikerüljön a vacsora, érdemes jó előre felkészülni és megtervezni a tennivalókat. Most ebben segítünk!

Egy kellemes ünnepi este nem lehet teljes finom ételek, házias vendéglátás és a megfelelő miliő megteremtése nélkül. Ha már feldíszítetted a lakást, és a terítéket is megtervezted, láss neki a finomságok elkészítésének!

Mi legyen a menü?

Hagyományos családi ételek, valami különlegesség, esetleg saját kreációk? Bármilyen étel kerüljön is az asztalra, szánj időt a receptek összeválogatására. Ha az interneten kutatsz leírások után, nézd meg a hozzászólásokat is! Ezekből kiderülhet, kinek hogyan sikerült az adott fogás. Úgy állítsd össze a menüt, hogy vedd figyelembe az elkészítési időket is, hiszen ez a nap amúgy is elég zsúfolt...

Alapanyagok és főzés

A hozzávalók gondos kiválasztása alapvető, ne érd be félmegoldásokkal! Ne próbáld egyszerre elkészíteni az ételeket, gondold át, hogyan tudod sorba rendezni az egyes fázisokat. Az is fontos, hogy főzés közben már ne hámozz, apríts és méricskélj. Mindent készíts elő a pultra, hogy csak érte kelljen nyúlni!

Legyen ínycsiklandó

Az étel megfelelő tálalása, kínálása, a terítés és az ahhoz használt kiegészítők csak fokozzák az étvágyat, ám bizonyos bakik bizony a kedvünket szeghetik... Az evőeszközöket egyenként töröld át egy tiszta kendővel, válassz szép szalvétát, és a gyertyákról se feledkezz meg. Az ételt ízlésesen kell elosztani a tányéron, ilyenkor a zöld fűszerekkel vagy zöldségekkel történő díszítésre is szánhatsz időt!

"CSALÓS” KARÁCSONYI MENÜ, AMIVEL IDŐT SPÓROLSZ MEG >>> 

KARÁCSONYI MENÜ: 16 ÜNNEPI FŐÉTEL A WELLINGTONTÓL A TÖLTÖTT KÁPOSZTÁIG >>> 

4+1 POFONEGYSZERŰ ÉDESSÉG - KARÁCSONYI KÖNTÖSBEN! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss