Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tökéletes céklasaláta

default user icon
1

Hozzávalók

  • 1 db cékla (alma méretű)
  • 1 db alma
  • 1 db sárgarépa (nagyobb vagy 3-4 kicsi)
  • 1/4 db zellergumó
  • 1 teáskanál tormakrém (vagy pici darab valódi torma)
  • 1 teáskanál fokhagymakrém (vagy 2 gerezd fokhagyma)
  • 1 teáskanál kömény (őrölt)
  • ecet
  • cukor

Elkészítés

    1. Meghámozzuk a céklát, az almát, a sárgarépákat és a zellerdarabkát.
    2. Készítünk egy tipikus magyaros salátaöntetet: víz, ecet, cukor, só keveréke. Nagyon kevés elég, egy deci víz legyen az alapja. Az én ízlésemnek megfelelően a többi hozzávaló aránya: egy deci vízhez egy evőkanál 15%-os ecet, egy evőkanál cukor és egy teáskanál só.
    3. Az elkészült salátalébe keverjük a fűszereket: az őrölt köményt, a tormakrémet és a fokhagymakrémet. Ha "igazi" tormával és fokhagymával dolgozunk, akkor azokat a céklához tegyük.
    4. A zöldségeket konyhai késes aprítógépben durvára daráljuk, ennek híján nagy lyukú reszelőn lereszeljük, beleforgatjuk a salátalébe, és bármikor fogyaszthatjuk.

Megjegyzés

Semelyik alkatrészt nem kell előfőzni! Így nemcsak egyszerűbb az elkészítése, hanem vitamindúsabb is marad.

zsomima
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

seehawksanyi00
A seggem a tökéletes... ez csak kurva jó!

Hasonló Receptek

Magazin