Tisztítsuk meg a halat, mossuk le és töröljük szárazra. Vágjuk szeletekre, és locsoljuk meg a citromlével.
A tojássárgájákhoz keverjünk először 3 dl vizet, majd adjunk hozzá 16 dkg lisztet, végül keverjük hozzá a parmezánt és a mandulát. Sózzuk meg.
A halszeleteket először forgassuk meg a maradék lisztben, majd mártsuk a parmezános tésztába. Forró olajban süssük mindkét oldalukat aranybarnára, majd szedjük konyhai papírtörlőre.
Főzzük meg héjában a burgonyát, hámozzuk meg, kockázzuk fel és tegyük tálba. Adjuk hozzá a felaprított hagymát és petrezselymet. Ízlés szerint sózzuk, majd locsoljuk meg az ecettel és az olajjal. Alaposan keverjük össze.
Tegyünk a tányérokra néhány salátalevelet, ezekre rakjuk a halszeleteket. Díszítsük hagyma- és paradicsomdarabokkal, valamint kakukkfűággal. Kínáljuk mellé a salátát.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre