Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tőkehal krumplival - Bacalhau a bras

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg tőkehal
  • olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 2 db nagyobb krumpli
  • 3 db tojás
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

    1. A tőkehalat bő vízben megfőzzük. Ha megfőtt kiszedjük a vízből és hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt darabjaira szedjük.
    2. Olívaolajon elkezdjük pirítani az apróra vágott vöröshagymát, és a zúzott fokhagymát, amit közben sózunk, borsozunk.
    3. A vékony szálakra (juliennere) vágott krumplit kisütjük olajban, majd papírszalvétára helyezzük, hogy lecsepegjen a felesleges olaj róla. Közben a tojásokat felverjük, majd sózzuk, borsozzuk.
    4. A hagymás alaphoz hozzátesszük a halat, összekeverjük, majd hozzáadjuk a sült krumplit is. Jól összekeverjük, levesszük a tűzről és óvatosan hozzácsorgatjuk a tojásokat folyamatos kavargatás mellett. Petrezselyemmel megszórjuk és olívabogyóval tálaljuk.

    Videó! Így készítheted el a tőkehalas krumplit! >>>

    ENNÉL GYORSABB VACSORA NINCS: ROZMARINGOS TŐKEHAL PÁROLT ZÖLDSÉGEKKEL - 20 PERC ALATT! >>>


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek