Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tőkehal kékre főzve

5/5
30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A halat megtisztítjuk, daraboljuk, gyengén sózzuk, pár percet állni hagyjuk. A zöldségeket felkarikázzuk vagy felkockázzuk.

Halfőző edényben az összes hozzávalót vízzel felforraljuk, majd beletesszük a halat. Ha megpuhult, tálra tesszük. A zöldségeket a főzőlével merülőturmixszal pépesítjük, citromlével, esetleg mustárral ízesítve a halhoz adhatjuk.

Sós vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Megjegyzés

Friss, de természetesen fagyasztott halból is elkészíthetjük, percek alatt kész, és még egészséges is!

Különféle mártásokkal, öntetekkel valamint salátákkal variálva változatosabban, gyakrabban is készíthetjük. - Nordkapp

Ezek is érdekelhetnek