Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tokajis csirkemájkrém

Hozzávalók

  • 2 ek olaj (vagy sertészsír)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 dl tokaji aszú (vagy más desszertbor)
  • 1 csipet szárított majoránna
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 1 csipet só
  • 5 dkg vaj
  • 3 dkg mazsola
  • bagett
  • kápiapaprika

Elkészítés

    1.

    Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat vagy megolvasztjuk a zsírt, és üvegesre pároljuk rajta a megtisztított, apróra kockázott vöröshagymát.

    2.

    A csirkemájat megmossuk, lehártyázzuk, feldaraboljuk, és a serpenyőbe tesszük. Átforgatjuk a zsiradékon, hogy kérget kapjon, majd felöntjük az aszúval. Nagy lángon elpárologtatjuk a bort, és átsütjük a májat egészen addig, amíg a közepe is teljesen átsül. Közben majoránnával és borssal ízesítjük, majd, ha elkészült, megsózzuk.

    3.

    A langyos májat turmixgépbe tesszük a vajjal együtt, és krémesre daráljuk. Jól záródó üvegbe tesszük, a tetejét megszórjuk a mazsolával. Bagettszeletekre kenve, kápiapaprika-kockákkal megszórva tálaljuk.

    isteni májjal készült receptek >>>

    isteni vendégváró falatok >>>

    VENDÉGVÁRÓ KENCEFICÉK >>> 

Megjegyzés

Ezt a receptet azért szeretem, mert pár napig gond nélkül eláll a hűtőben, így ha vendégeket várok, ezzel a pástétommal előre készülhetek. Nincs kapkodás, van azonban bőven elismerő pillantás, mert nagyon finom!

Fotó és food styling: Csigó Zita

MME
A házi májkrémet maximum 2-3 napig tárold a hűtőszekrényben!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin