Elkészítés: A tojássárgákat habosra kikeverjük a cukorral, a citromlével és a borral. Forró vízfürdőbe állítjuk az edényt, és egy pillanatig sem lankadva, habos-sűrűre verjük a krémet, de ügyeljünk, hogy fel ne forrjon, majd levesszük a tűzről.
A zselatint 2 percre beáztatjuk hideg vízbe, kinyomkodjuk, és olvadásig keverjük a krémben.
Az edényt jeges vízbe állítjuk, és addig keverjük a krémet, amíg majdnem kihűl.
2 dl tejszínt kemény habbá verünk, kíméletesen a krémhez adjuk.
A szőlőt megmossuk, megtörölgetjük, 4 szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit meghámozzuk, kettévágjuk, magjaikat eltávolítjuk.
4 csinos kehely vagy pezsgőspohár aljára elosztjuk a szőlőszemeket, meglocsoljuk 2-2 evőkanál tokaji aszúval, majd a tetejére öntjük a krémet. Elsimítjuk, és legalább 3 órára lehűtjük.
Tálaláskor felverjük a maradék tejszínt, habzsákba szedjük, rózsákat nyomunk a krém tetejére, abba 1-1 szőlőszemet ültetünk, végül megszórjuk reszelt csokoládéval.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre